BIOTRIN je nezisková organizace vytvořená vědeckými
pracovníky pro šíření informací o moderních biotechnologiích.
Je tu pro vaši informaci a jako fórum vašich názorů.
Nový výzkum vedený na dvou universitách v USA (North Carolina State University a University of Minnesota) ukázal, že většina spotřebitelů je ochotna akceptovat nanotechnologie a genetické modifikace, jestliže vedou ke zvýšení výživové hodnoty a zlepšují bezpečnost potravin.
V representativním vzorku bylo průzkumu podrobeno 1.117 spotřebitelů. Účastníci odpovídali na otázky týkající se jejich ochoty nakupovat potraviny obsahující produkty genetických modifikací nebo nanotechnologií. Otázky také zjišťovaly, jakou roli hraje pro spotřebitele cena výrobků, zlepšení vlastností jako nutriční hodnoty, chuti, potravinové bezpečnosti nebo přínosy pro životní prostředí.
Výsledky výzkumu ukázaly, že obecně lze rozdělit spotřebitele do 4 skupin:
Zdroj:
POZVÁNKA NA SEMINÁŘ
VESMÍRNÉ BIOTECHNOLOGIE
ZPRÁVA Z KONFERENCE
NBT - naděje v boji s klimatickou změnou
uspořádali jsme pro vás
NBT KONFERENCI